De Heerenhuizen

Bouwen van ons eigen kantoor en meergezinswoningen

Ligging
Witherenstraat 14, 1800 Vilvoorde
Bouwheer
Imoya
Bouwpartners
ingenieur stabiliteit:
Sweco Belgium

ingenieur EPB:
Enerdo

landschap:
Guy Stockmans, Linears
Fase
Opgeleverd 11/2023
Oppervlakte
kantoorruimte
10 luxe appartementen

In het centrum van Vilvoorde, achter de met zorg gerestaureerde voorgevel, bevinden zich tien royale appartementen. Op de twee bovenste verdiepingen situeert zich een nieuw volume met daarin het kantoor van Styfhals Architecten. Een ruim stadsbalkon dat het verlengde vormt van de groene, open werkplekken biedt een panorama over de Europabrug, de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoopkerk en de koeltorens. Een riante, gedeelde groene stadstuin met oud koetshuis vervolledigt het geheel.
De met veel oog voor detail ontworpen en ingerichte nieuwbouw in combinatie met het gerestaureerde deel en zijn karaktervolle elementen maken dit project uniek.

Warme kleurtinten en weelderige planten zorgen voor een huiselijke sfeer, Een knipoog naar de bouwsector is niet ver weg, wapeningsstaven worden getransformeerd tot rek, wapeningsnetten worden gebruikt als leuning.
Een uitgebreid aanbod aan werkplekken zorgt ervoor dat iedereen kan kiezen waar en hoe hij werkt: staand of zittend, in een besloten ruimte, in het open landschapskatoor of informeler in de eetruimte.