Leopold site

Exclusief woonproject in het historische hart van Antwerpen

Ligging
Henri Van Heurckstraat 9-23 te Antwerpen
Bouwheer
Immpact
Bouwpartners
landschap:
Avantgarden

stabiliteitsingenieur:
Ingenieursbureau Meijer

ingenieur technieken:
CES

algemene aannemer:
Interbuild
Fotografie
Johnny Umans

Een projectzone in Antwerpen vlakbij de Plantentuin, de Stadsschouwburg, de Nationale Bank, het Stadspark, …
De oude loodsen op de site, gelegen in de Henri Van Heurckstraat – tussen de Leopoldstraat en de Oudevaartplaats – huisvestte verschillende functies. Een rolschaatspiste begin 20e eeuw werd snel een olympische ijspiste voor de Olympische spelen van 1920. De Antwerpse Taxi Maatschappij had hier vervolgens zijn stelplaats. Als laatste bevond zich in de oude gebouwen een betaalparking.

De 4 gekoppelde volumes bevatten het volgende programma: 79 luxe appartementen, 9 woningen, 1 commerciële ruimte, een ondergrondse parking over 3 niveaus en een groen binnengebied. Elk appartement of woning beschikt over een optimale bezonning en is gelegen in een parkomgeving met semi-publiek karakter.
De Henri Van Heurckstraat wordt afgebouwd met een 1e volume evenwijdig aan de straat. Centraal en loodrecht op dit eerste volume sluit een 2e gebouw aan. Dit splitst het binnengebied in twee min of meer even grote tuinen, dewelke de stad groener kleuren. De tuinen bezorgen de omliggende bewoners een aangenaam zicht. Een 3e volume bouwt de achtergevel van de Arenberg Schouwburg af. Het bevat zoals de vorige 2 gebouwen 4 bouwlagen. Aan de zijde van de Oudevaartplaatst komen 9 woningen, type begijnhofwoningen.
De toegang tot de ondergrondse parking bevindt zich in de Henri Van Heurckstraat. Voor voetgangers en fietsers wordt het binnengebied eveneens ontsloten door middel van een doorsteek aan de zijde van de Oudevaartplaats alsook in de Leopoldstraat.
Kwalitatieve materialen met een luxueuze uitstraling zorgen voor een performante gebouwschil (vloeren, gevel, buitenschrijnwerk en dak). Samen met groendaken kleurt het project nog duurzamer.