Medisch Centrum voor Huisartsen

Bouw van een medisch centrum voor huisartsen en 5 appartementen

Ligging
Hardstraat 12 te Wezembeek-Oppem
Bouwheer
MCH bvba
Bouwpartners
architect:
styfhals architecten

stabiliteitsingenieur:
Archimedes

ingenieur technieken:
EDV

algemene aannemer:
Vooruitzicht
Oppervlakte
MCH: 2.009 m²
appartementen: 626 m²
parking: 2.396 m²

Het Medisch Centrum voor Huisartsen in Wezembeek-Oppem vormt een tweede vestiging naast MCH Leuven. Het MCH is een centrum met specialisten waar patiënten rechtstreeks naartoe kunnen voor onderzoeken.

Het project bestaat uit een L-vormig gebouw met tuin en binnenkoer.

Er is een ondergrondse parkeergarage verdeeld over twee verdiepingen en 5 appartementen.

Op de gelijkvloerse verdieping van het MCH bevindt zich het onthaal, de radiologie-afdeling en een ruimte voor consultatie. Op de eerste verdieping kunnen patiënten terecht voor consultaties. De tweede verdieping beschikt over vergaderzalen, kleedkamers voor het personeel en een IT-ruimte.

Het interieur van het MCH vormt een belevenis. Elke ruimte is zowel naar functionaliteit alsook naar kleur en materiaalkeuze doordacht.

Bij het binnentreden vallen de verschillende inkombalies op door hun felle kleur. Vanuit de balie wordt men door een keienpatroon geleid naar de wachtruimte in dezelfde kleurtinten.

Alle straatgerichte ramen zijn zuidgericht en zijn voorzien van houten luifels. Deze dragen bij tot de energie-efficiëntie, geven de ruimte een aangenaam licht en beschermen de consultatieruimtes van mogelijke inkijk.

Tijdens het volledige bouwproces hebben de praktische en medische visie van de bouwheer en de creatieve visie van de architect elkaar gevoed en gestimuleerd om een gebruiksvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en aangenaam gebouw te bekomen.