’t Parkske

Nieuwbouw Dreamlandwinkel en 89 appartementen

Ligging
Bergensesteenweg te Halle
Bouwheer
Vanhaerents nv
Bouwpartners
architect:
styfhals architecten

stabiliteitsingenieur:
D+A Conslut

ingenieur technieken:
studiebureau Boydens

algemene aannemer:
Vanhaerents
Oppervlakte
Dreamlandwinkel: ca. 3.400 m²
Handelsruimte: ca. 1.400 m²
Huisvesting: ca. 10.600 m²
Ondergrondse Parking: ca. 5.000 m²

De site is gelegen te Halle, tussen de Bergensesteenweg, de De Boecklaan en de Zenne. De bestaande toestand omvatte een aantal opslaggebouwen met bijhorende kantoorruimtes, aanhorigheden en verharding. Het terrein is gesaneerd en de bestaande constructies gesloopt.
Het ontwerp is een hedendaags gebouw waarbij wonen op een harmonieuze manier gecombineerd wordt met handels- en kantoorfuncties. Hierbij is getracht een goede mix van types en groottes te bekomen, gaande van kleinere éénslaapkamerappartementen of studio’s tot twee en drieslaapkamerappartementen.
De ondergrondse parking voor de appartementen heeft een inrit langsheen de Bergensesteenweg. In de parking bevinden zich ook de nodige bergingen, afvallokalen, tellerlokalen en fietsenberging.

Het materiaalgebruik is in harmonie met het karakter en het uitzicht van de omgeving. Langsheen de Bergensesteenweg heeft het gebouw een zeer lange gevel (+/- 130m). Het contrast tussen de drukke Bergensesteenweg
aan de voorzijde en het groen en de Zenne aan de achterzijde wordt vertaald in een eerder strakke voorgevel die de steenweg aflijnt en een speelse achtergevel die zich volledig naar de Zenne ontplooit. Het gebouw wordt opgetild door een sokkel, waar zich de commerciële functies in bevinden. Deze sokkel zorgt voor een continuïteit die volledig rondom rond doorloopt.