Villa te Steenhuffel

Bouw van een eengezinswoning te Steenhuffel

Bouwpartners
architect:
styfhals architecten
Fotografie
Koen Van Damme, Yannick Milpas, Jan Verlinden

In de landelijke gemeente Steenhuffel, vlakbij Brussel, werd op een site met weids uitzicht een woning in het groen gerealiseerd. De opdracht bestond erin om een tijdloos pand te realiseren met veel aardekleuren. Een bescheiden, sobere architecturale woning die opgaat in de natuur. Een mooie veroudering van de materialen was dan ook van groot belang. De gekozen materialen worden zowel in het exterieur als interieur toegepast, waardoor beide versmelten tot een warm en harmonisch geheel.

De woning bestaat uit twee volumes die parallel aan elkaar gepositioneerd zijn en optisch gekoppeld worden door een pad uit dezelfde baksteen als deze van de gevel. Het langgerekte hoofdgebouw omvat leefruimte en keuken op maaiveldniveau. De intiemere slaapvertrekken bevinden zich in het verlengde van dit volume en worden verdeeld over twee split-level niveaus.

Het secundaire volume werd geconcipieerd als een verschaling van het hoofdgebouw. Hierin werd een atelier ondergebracht dat later dienst kan doen als kangoeroewoning.